Select Page

Mellem boblerne og sprøjt er der grin og hygge – badetid bliver hurtigt din foretrukne tid på dagen. Følg vores enkle vejledning for, at lære det grundlæggende eller nogle nye tip, når du skal bade din baby.

Bade kan ikke kun afslappe din baby, men de kan også give dig en chance for, at knytte dig og lege efter en hektisk dag. Og som baby massage kan et varmt bad være en glimrende måde at hjælpe med at forberede din baby til natten.

Se en guide til, at vælge det rette badekar til din baby.

Vand er ikke altid nok til dit barns bad

Vand som rensemiddel fjerner ikke de fedtopløselige urenheder, der er efterladt under bleer og tøj, og hvis de bliver der, kan de forårsage at den fine hud at brydes ned. Og vand alene kan rent faktisk tørre dit barns hud ud. Gentagen brug af vand, især når det skulle være chloreret, har vist sig at forårsage fugtudslip fra hudcellerne, hvilket kan efterlade babyhud irriteret eller rødt.

At bade din nyfødte

De fleste sundhedspersonale anbefaler, at bade nyfødte 2 eller 3 gange om ugen, og øger hyppigheden, når dit barn bliver ældre. Selv om du måske ikke giver dit barn et bad hver dag, er et svampebad et alternativ, mange mødre vælger for deres små babyer.

Lær hvordan du giver din baby et svampbad

At bade din nyfødte for første gang kan være skræmmende, men det er så hyggeligt.

Køkkenvasken kan være et godt sted, at bade din baby (med hanen vendt væk og bløde håndklæder eller en skumindsats i bunden) eller du kan bruge et lille plastbad placeret i et fuld størrelse bad for, at gøre det lettere at holde din baby.

1.
Start med kun 4-5 cm varmt vand. Babys badvand skal være ikke være for varmt. Når du har fyldt babybadekarret, skal du sørge for at blande det med dine hænder, så der ikke er hot spots.

2.
Før du sætter din baby i badevandet, skal du teste vandets temperatur på indersiden af ​​dit håndled for at sikre, at det ikke er for varmt.

3.
Brug en arm til forsigtigt at støtte dit barns ryg, hoved og nakke, læg forsigtigt hende i babybadet. Fortsæt med at støtte hende ved hjælp af en arm, mens du bader hende med den anden.

4.
Rens forsigtigt omkring babyens øjne med en bomuldsstynd fugtet klud med rent, varmt vand. Brug en ny bomuldsstuds til hvert øje og tør altid af øjets yderste hjørne udad. Derefter tørre du om babyens mund, næse og hele ansigt med en blød vaskeklud, der arbejder fra midten udad. Tør vægerne i halsen og glem ikke bag hendes ører!

5.
Vask bleområdet sidst. For en baby-pige rense genitalområdet vask fra forsiden til bagsiden. For drenge vaskes forsigtigt penis og kønsområdet, vaskes også fra forsiden til bagsiden og tørres grundigt. For en uomskåret dreng skal du undgå at trække forhuden tilbage.

6.
Lad din baby tage et øjeblik i badet for, at nyde det varme vand. Hæld koppe med varmt vand over kroppen for, at holde hende varm. Vær opmærksom på rindende vand direkte fra vandhanen, da vandtemperaturen undertiden kan ændre sig pludseligt.

7.
Sæt begge hænder om barnets nakke og under armene, støtt hovedet og løft hende ud af badet og pak hende hurtigt i et håndklæde.

8.
Tør dit barn godt i alle folderne, da overdreven fugt kan medføre hudirritation. Tør huden forsigtigt og gnub ikke for hårdt for. at undgå skader på huden.

9.
Før du påklæder hende, brug en mild baby fugtighedscreme, såsom hypoallergen JOHNSON’S® baby lotion, som er klinisk bevist at være blid og mild.

Babybads-tips

Rens kun hvad du kan se; undgå at lægge noget dybt ind i barnets ørekanal eller næse.

Hvert barn er anderledes, men nogle kan ikke lide, at blive badet for hurtigt efter spisning. Mange mødre finder det bedst, at bade babyen før hun spiser.

Og husk, lad aldrig barnet være alene i badet!

Et bad er en perfekt måde, at skabe adskillelse mellem “den travle tid” og “sove tid”, samtidig med at du får mulighed for, at binde med din baby. Selv hårde dage kan føles lidt lettere, når du afslutter aftenen ved, at indpakke din smukke rene baby, tæt og hyggelig, i hendes tæppe – lige i tide til en tur vuggen.