Select Page

De helt rigtige grunde til, at du ikke burde lave din egen VVS

Som tiden er nu med masser af materiale på ​​YouTube og Pinterest bliver det nemmere og nemmere, at lave projekter selv uden at hyre en professionel. Det kaldes DIY (gør-det-selv), og det kan være utroligt givende, at se resultaterne af ens eget arbejde. Med mange gør-det-selv-projekter kan du rulle dine ærmer op og finde en masse online vejledning, selvom du ikke ved meget om håndværk.

Der er dog nogle projekter, der kræver professionel træning og ekspertise for en succesfuld gennemførelse, såsom VVS arbejde. Mange tror, ​​at de kan spare penge ved, at lave deres eget VVS, men i modsætning til andre DIY-projekter er selv de mindste fejl ikke billige at få rette op på. Der er ikke plads til at prøve-og-fejle, og hvis du forsøger at finde ud af det hen ad vejen, vil du helt sikkert ende med, at gøre mere skade end gavn. Vand, samtidig med at det er et af de mest livsgivende stoffer, er også et af de mest ødelæggende.

Her er 3 god grunde til, at gør-det-selv VVS er ikke en god idé.

1. VVS-standarder

Dit hjems VVS-setup er stort set ansvarlig for det samlede helbred i dit hjem. Vi regner med, at det rene vand kommer ind i huset og det snavsede den anden vej. Fordi dette system er så vigtigt, er der VVS-standarder for at sikre, at alt fungerer korrekt, og dit hjem forbliver sundt. Når du laver dit eget VVS, kan det være let at krænke VVS-standarden uden, at vide hvilke som kan føre til bøder og manglende dækning af forsikring. En professionel licenseret VVS-tekniker har stor viden omkring VVS-koder og forbliver up-to-date, når de ændres, så deres installationer vil overholder alle standarder hver gang.

2. De rigtige rør

Der er mange forskellige typer og størrelser af rør, forbindelser og ventiler, alle til forskellige steder og formål. Den forkerte type rør på det forkerte sted kan være farligt, da forskellige rørmaterialer reagerer forskelligt, når vand og andre stoffer strømmer gennem dem. Forkert størrelse eller placering af tilslutninger eller ventiler kan forårsage lækager og korrosion. De forkerte størrelse rør kan forårsage vandtryksproblemer eller endda sprængte rør. Det er bedst at overlade dette til fagfolk, da de har omfattende kendskab til alle VVS-materialer og hvordan man bruger dem korrekt.

Har du brug for en VVS’er i Haderslev, så kan det anbefales at kontakte AAJ.

3. Ekspertise

VVS’ere har mange års træning og erfaring på området, hvilket betyder at de besidder færdigheder og viden som den gennemsnitlige boligejer ikke gør. De løser dagligt en bred vifte af VVS-problemer. Så når de ser på et kompliceret problem, er de i stand til, at komme med en løsning med det samme og udføre løsningen uden fejl. De har også en række specialiserede værktøjer, hvoraf nogle ikke engang sælges i byggemarkeder, og de ved præcis, hvordan man installerer et korrekt dimensioneret rør med de korrekte forbindelser og materialer for, at maksimere strømmen og minimere problemer.

VVS er vanskeligt. Mens du måske sparer lidt penge på kort sigt ved at vælge at lave dit VVS selv, er det nemt at gøre noget forkert og forårsage mange problemer på vejen. Selv den mindste fejl i VVS kan føre til lækager, funktionsfejl, og en række andre alvorlige problemer. Omkostningerne ved at reparere vandskader eller skimmelvækst er bare ikke det værd. Når du ansætter en erfaren blikkenslager, kan du stole på, at jobbet vil ske hurtigt og korrekt, hvilket i høj grad minimerer risikoen for problemer hen ad vejen og sparer dig tusindvis af kroner i det lange løb.