Uncategorized

Behandling af problemer med blærekontrol og sengevædning hos børn – DEL 2

Sponsoreret indhold

Motivationsterapi

Til motivationsterapi er du og dit barn enige om, hvordan man kan håndterer sengevædning og belønninger for at følge programmet. Hold en oversigt over dit barns opgaver og fremskridt, som f.eks. en kalender med klistermærker. Du kan give belønninger til dit barn for, at huske at bruge badeværelset før sengetid, hvilket hjælper med, at ændre og rengøre vådt sengetøj og have en tør nat.

Motivationsterapi hjælper børn med, at få en følelse af kontrol over sengevædning. Mange børn lærer at være tørre med denne tilgang, og mange andre har færre våde nætter. At trække belønninger tilbage, skamme dem eller straffe dem virker ikke; dit barn væder ikke sengen med vilje. Hvis der ikke er nogen ændring i dit barns blærekontrol efter 3 til 6 måneder, skal du tale med en læge om andre behandlinger.

Husk at du ikke skal belønne for, at barnet ikke har tisset i sengen, men for at barnet har fulgt et program.

Fugtalarmer

Fugtalarmer opdager de første dråber urin i et barns undertøj og får en alarm til at vække barnet. En sensor sat fast i dit barns tøj eller sengetøj. I starten må du muligvis vække dit barn, få ham eller hende til badeværelset og rydde op på det våde tøj og sengetøj. I sidste ende lærer dit barn, at vågne op, når hans eller hendes blære er fyldt og kan komme på toilettet i tide.

Fugtalarmer virker godt for mange børn og kan afslutte sengevædning i løbet af 3-4 måneder i mange tilfælde. Familier skal bruge alarmen regelmæssigt i de 3 til 4 måneder, da barnet lærer at fornemme hans eller hendes signaler og kontrollere blæren. Tegn på fremskridt ses normalt i de første par uger – mindre våde pletter, færre alarmer hver nat, og dit barn vågner på egen hånd.

Medicin

Dit barns læge kan foreslå medicin, når andre behandlinger ikke har fungeret godt.

Desmopressin (DDAVP) er ofte det første valg af medicin mod sengevædning. Denne medicin formindsker mængden af ​​urin i dit barns krop natten over, så blæren ikke overfyldes og lækker. Desmopressin kan fungere godt, men sengevædning vender ofte tilbage, når et barn stopper med at tage medicinen. Du kan bruge desmopressin til overnatninger, lejr og i andre korte perioder. Du kan også holde et barn på desmopressin sikkert i længere perioder.

Hjemmebehandling

Ændringer i dit barns rutiner kan forbedre sengevædningen, når det bruges alene eller med andre behandlinger. Opmuntre dit barn til:

·drikke de fleste af hans eller hendes væsker om morgenen og eftermiddagen.
·urinere regelmæssigt i løbet af dagen – hver 2. til 3. time – og lige før sengetid, hvilket er i alt ca. 4 til 7 gange om dagen.
·urinere to gange før sengetid (ca. med en halv times mellemrum) for fuldstændig, at tømme blæren og give plads til ny urin lavet natten over.
·undgå drikkevarer med koffein eller brus, citrusjuice og sportsdrikke. Disse drikkevarer kan irritere blæren eller producere ekstra urin.

Hvordan kan jeg hjælpe mit barn med at håndtere blærekontrolsproblemer?

Din tålmodighed, forståelse og opmuntring er afgørende for, at hjælpe dit barn med at klare et blærekontrolsproblem. Hvis du mener, at et sundhedsproblem kan forårsage dit barns vædning, skal du snakke med dit barns sundhedsplejeske.

Tøj, sengetøj og “bærbare produkter”

Et ur med en alarm som er indstillet til, at vibrere kan diskret sørge for dit barn besøger toilettet uden hjælp fra en lærer eller forælder.

For børn, der væder sengen, kan følgende praksis gøre livet nemmere og kan øge dit barns selvtillid:

·Læg tørt nattøj og håndklæder frem, så dit barn nemt kan rydde op.
·Brug vådliggerlagner på sengen. Dit barn kan hurtigt trække vådt sengetøj af. Færre tegn på vædning kan hjælpe dit barn med, at føle sig mindre flov.
·Få dit barn til at hjælpe med oprydning og vask næste dag. Men gør det ikke som en straf.
·Sørg for, at dit barn tager et bad hver dag for, at vaske lugten af ​​urinen væk.
·Planlæg at stoppe med at bruge bleer, træningsbukser eller engangsbukser, undtagen når barnet sover væk fra hjemmet. Disse ting kan afholde dit barn fra, at komme ud af sengen for at bruge toilettet.

Nu vi er ved tøj og undertøj, har du så brug for Sloggi tilbud på undertøj til mænd?

Følelsesmæssig støtte

Lad dit barn vide, at sengevædning er meget almindeligt. Hvis dit barn er 4 år eller ældre, spørg ham eller hende til ideer om, hvordan man stopper eller styrer vædning. At involvere dit barn i at finde løsninger kan give en følelse af kontrol.

Berolig og afhjælp dit barns stress. stress som f.eks. en ny baby eller en ny skole. Det kan en rådgiver eller psykolog hjælpe med at behandle.